Tuesday, April 14, 2009

old skool flava....

salam n greetings to all readers.....
tetiba lak aku terasa cam nak update blog aku...
padahal semalam baru je hapdet....
ntah pape la aku nih.....
study gitu2 je.....
blog jugak di layannya..... xp

anyway entry kali nak cite pasal salah 1 benda dari wishlist aku iaitu "my own old skool car (Datsun Sunny 120Y B310 Wagon / Datsun Sunny B110 Pickup / Mazda RX3 Sedan/Coupe / Datsun Bluebird 510 SSS / Toyota Starlet KP61 BugEye 2 door)".......
nak tau camne aku leh berminat kat old skool nih??? xp

aku sebenarnya mula minat kat old skool stat masa aku pakai kete kesayangan aku dulu, Nissan March K10 4 pintu stended kentang......
tapi masa tuh just minat Nissan March K10 je la....
yang lain x kenal sangat lagi....
pastu bila join ngan geng2 nismoclub...
baru la kenal 120y b310, 120y b210, 140y, 610, 710, 910 SSS, 510 SSS, B110......
bila join la ngan geng2 retro syndicate....
mula lah kenal RX3, 808, TT141, TT132, KE70, KE20, KE25, KE10, KE30, RX4, KP60, KP61, TE37, KE35 dan macam2 lagi.......
dari forum2 ni la aku mula mengumpul info2 tentang kete2 old skool yang diminati ramai......
dan kat forum2 ni gak la aku diracun dengan kete2 old skool yang cun2 oleh peminat2 old skool tahap gaban......

so....
setelah aku dah membuat sesi selidik dan kajian tentang semua old skool yang ade.......
serta setelah diracun oleh geng2 retro syndicate.....
akhirnya aku dah membuat keputusan untuk menyenarai pendekkan old skool2 yang bakal diprojekkan oleh aku nanti, insyaAllah...... xp

kete yang pertama.....
Datsun Sunny 120Y B310 Wagon......
kete ni aku pilih sebab aku diracun wagon.....
ingatkan nak pilih ke30 wagon....
tapi dah ade yang pakai....
so....
aku pun bercadang akan angkat ini wagon for my 1st old skool project......
ni ade sket gambar2 tontonan umum sebagai pengenalan kete old skool nih kat korang semua..... xp

kete yang kedua lak.....
Toyota Starlet KP60 BUGEYE 2 door a.k.a kambeng......
kete ni menjadi pilihan kedua setelah aku diracun kaw2 oleh geng2 kambengs......
mula2 aku ingat nak angkat KP61 je....
tapi selepas dah tengok kp60 bugeye ni terpaut lak plak.....
so....
kete ni akan menjadi 2nd old skool project dalam list aku......
ni ade pics sket...
enjoy la ye..... xp

kete yang ketiga dalam list nih......
Datsun Sunny B110 1200 Pickup
....
aku dah lama tol minat kat kete nih......
kete ni memang bapak rare giler kat malaysia.....
kalau dapat ni memang terbaiks la......
so lepas dah setel 2 kete kat atas insyaAllah aku akan cube mencari kete ni sehingga ke lubang cacing......
seyes semat cam pak mat la kalau pakai kete nih....
ni ade gambar kete ni sket untuk tatapan korang......

kete yang keempat lak dalam list......
Mazda 808/RX3 sedan/coupe.....
kete ni aku pilih setelah diracun oleh geng2 808/RX3....
tapi kete ni still dalam pemilihan sebenarnya....
ade duit lebih boleh la nak stat projek nih.....
aku lebih utamakan 3 kete diatas.....
ni ade gambar sket untuk tatapan korang..... xp

kete yang seterusnya lak.....
Datsun Bluebird 510 SSS.....
kete ni aku dah lama berkenan.....
tapi bila tengok ramai sangat yang pakai....
rasa cam malas lak....
still meng'consider'kan kete ni untuk dijadikan projek....
sebab tuh jadi no 5 dalam list.......
ade duit lebih boleh kot....
tapi still consider 3 kete diatas dulu sebelum angkat yang nih......
cam biasa.....
ade gambar untuk tatapan korang......
layan la ye...... xp

rasanya tuh je kot yang aku nak share ngan korang.......
arap2 wishlist aku ni jadi la ye.....
bila tuh aku x kisah sangat.....
yang penting ade je..... xp


3 comments:

Rosso said...

bro, mari main 808. Senang kite nak hunt barang sama2.. Serius. Rare pun rare weh..

At least aku ada kawan nt.. Wan DV ada nk jual tu

Ir. aSuRaMaRu™ said...

aha....
xpe la mar...
aku x tegerak ati lagi nak angkat old skool masa blaja nih...
kete sendiri pun xde lagi....
sah ke old skool....
anyway aku nak angkat b310 wagon dulu baru pikir nak angkat yang lain..... xp

budak kampung said...

smart r keta2 old skool kowang huhuhuu...
smakin lame semakin berharge

the drifter...

My photo
hamba Allah yang lemah lagi hina. automotive enthusiast + hobbyist photographer + student. still improving myself to be a better muslim. ^_^

the drift crews....