Sunday, January 8, 2012

film oh film


Alhamdulillah, dah seminggu kita berada di dalam tahun 2012. Moga kita masih lagi mengekalkan semangat  yang di pupuk pada awal 2012. Lusa, den dah kono balik kolej dah. Dah nak stat blaja la katakan. Adeh, bila dengar pasal blaja, malas truih datang noh. Homaiii~ Sabo je la. =P

Oh ye, gambar di atas tuh ade kene mengena sebenarnya dgn post kali ni. Den nak cito sket pasal bondo baru yang den baru berjinak2 ni. Gambar di atas tuh sebenarnya hasil dari kamera filem. Bukan digital ye. Den baru jo berjinak2 dengan kamera film ni. Saja nak amek feeling ler katakan. Alhamdulillah, masa den poie KL arituh, rezeki den dapat beli kamera film ngn member den. Minolta X-700.


Ni la kamera baru den kalau ekau semuo nak konal dah. Alhamdulillah condition sangat la tip top. Stakat ni, dah nak masuk 3 roll dah habis di guna. InsyaAllah nak pegi hantar develop + scan 2 roll lagi tuh. Bila dah berjinak2 dgn film ni, kene blaja abes la nak guna function dia sebab film ni dia fully manual, bukan mcm DSLR. Harap2 dengan menceburi bidang film ni, dapat la den improve lagi skill den dalam fotografi ni. =)


Ni antara salah satu hasil dari kamera ni. Mmg terbaik abes la. Pasni maybe aku nak try macam2 jenis film lagi, sebab setiap jenis film, lain output dia. Cuma yang penat sket main film ni, duit banyak sket la kene spend. Nak beli film lagi, nak develop + scan lagi.

InsyaAllah, harap2 dengan adenye kamera film ni, aku boleh la lagi nak improve skills in photography lagi tuk tahun ni. Oh ye, kepada semua member2 IPTA yang tengah final exam ni, good luck tuk korang semua ya. Buat yang terbaik! ^_^

the drifter...

My photo
hamba Allah yang lemah lagi hina. automotive enthusiast + hobbyist photographer + student. still improving myself to be a better muslim. ^_^

the drift crews....