Wednesday, August 11, 2010

Ramadhan Kareem....


alhamdulillah....
sedar tak sedar kita dah masuk ke dalam antara bulan yang paling mulia di dalam bulan2 Islam iaitu Bulan Ramadhan Al-Mubarak.....
pertamanya marilah kita meraikan kedatangan bulan yang mulia ini, Ahlan Wa Sahlan Wa Marhaban Bikum Ya Ramadhan.....

hari ni dah masuk 1 ramadhan 1431H.....
alhamdulillah puasa pada hari pertama xde lah truk sangat sbb bulan lepas dah traning puasa sunat....
but still ngntok tuh ade ah sbb tido lewat smlm...
pas subuh lak x tdo trus smpi la skg ni......
but alhamdulillah Allah izinkan aku bertahan dengan jayanya pada hari pertama ni.....

so mcm biasa....
bulan Ramadhan ni kalau boleh kita isikan lah dengan amalan2 wajib dan sunat....
kalau boleh setiap masa terluang tuh kita isikan dengan amalan2 yang berfaedah....
jangan lupa target tuk khatam al-quran 30 juz dalam bulan Ramadhan kali ni.....
kalau ade masa, cuba lah semayang sunat tahajud sementara menunggu waktu subuh selepas sahur ataupun bangun awal sket sebelum sahur.....
kalau sempat 2 rakaat pn xpe.....

oh ye....
aku baru je abes baca 1 buku ni....
buku jenis motivational + family planning + pengalaman penulis yang begitu menarik.....
tajuknya 'Aku Terima Nikahnya' oleh Ustaz Hasrizal Abdul Jamil, penulis saifulislam.com....
seriously aku mmg suka buku ini.....
mmg seriously recommended to all of you.....
segala isi2 dalam buku ni mmg terbaekkk.....
penuh dengan pengalaman2 penulis dalam hidupnya bersama keluarganya yang tersayang.....
so kalau korang berminat....
pegi je beli kat mana2 kedai buku....
murah je....
Rm20.90 je....
anyway buku ni ade 3 siri....
stakat ni aku baru baca siri pertama...
2 & 3 ade kt umah..
tp belum sempat baca lagi....
insyaAllah next week aku akan cuba tuk sambung.....

ni la kulit buku dia...
menarik kan???

anyway this week aku terpaksa stay kt hostel di tmpt blajau aku sbb tiket nak balik esok dah abes....
seyes x sangka woooo....
syg btol x leh nak sahur, bukak puasa ngn terawih dengan family weekends ni...
tp insyaAllah next week aku akan balik tuk menjalani ibadah puasa dengan family tersayam.....
huhuhuhuhuhuhuuhuhuhuhuuhuhu.......

p/s : lagu raya dah stat berkumandang di radio sejak 2 3 hari ni, padahal puasa baru sehari..... x_X


6 comments:

adrenalin said...

hey, selamat berpuasa jugak
:)

amboi, baru 1 ari dah dengar lagu raya? haha..takpa, mggu dpn baliklah. blh mkn sdp2

asuramaru™ said...

aha....
selamat berpuasa kt pmbaca setia blog aku.....
rajen btol ye ko tgk hapdet blog aku ekk....
walaupun blog ak ntah pape ade kt dalam....
hehehhehehhehhehe...

bukan aku g psg la weh...
tp dalam radio yg pasang...
hohohohohohohohoho...

anyway aku dah ade kt umah ni....
dpt offer balik free lak ptg td...
hehhehehhehhehehhehhehe....

adrenalin said...

aku kan follow kau,tu yg jdi pembca setia kau tu. hahaha.radio? lame dah tak dengar weh. cis, balik free.*jeles*

asuramaru™ said...

hohohohohohohohoh..
ak da lame x baca blog2 mmbr...
x smpt woo....
jadual blaja sem ni pack gle...
bukak pn kejap2 je...
smpt la skadar nak amek masa hapdet blog...
hohohohohohohohohohohohohooo....

hehehehhehhehehhe..
jgn jeles wooooo...

adrenalin said...

haha
happy eid weh!!
takpa2, nanti ada masa, layan lah smpai lebam.
:D

p/s-aku tak perasan pun kau bls, td tgk ismat blog, terperasan blog kau. haih..lupa =__='

Unknown said...

urban bike
小折
水晶
隔熱紙
汽車隔熱紙

the drifter...

My photo
hamba Allah yang lemah lagi hina. automotive enthusiast + hobbyist photographer + student. still improving myself to be a better muslim. ^_^

the drift crews....